Журналісти Черкас вимагали покарання винних у побитті Єфімова

Фото

На Соборній площі Черкас  сьогодні, 8 лютого, журналісти провели громадську акцію, де вимагали покарати правоохоронців, які били представників ЗМІ під час  Майдану в обласному центрі.

Про це повідомляє vycherpno.

Журналісти вийшли на  акцію  зі списком винних у побитті журналіста, фотокореспондента Ігоря Єфімова та тих, хто цьому не завадив. Учасники тримали плакати з написами: «Вони били журналіста кийками або не заважали його бити. Співробітники батальйону патрульної служби УМВС України в Черкаській області».

На зустріч із журналістами прийшли очільник поліції області Валерій Лютий та прокурор прокуратури Черкаської області Сергій Овчаренко.

“Я можу вас запевнити, що правоохоронці діятимуть згідно з чинним законодавством. Той перелік прізвищ, який ви надали, буде опрацьований і скерований до прокуратури”, - сказав  Лютий.

Овчаренко поділився інформацією щодо справи, відкритої за побиття журналістаЄфімова: "Ви знаєте, що було кримінальне провадження, був обвинувальний акт відносно заступника командира батальйону патрульної служби, який знаходився тоді в автомобілі і не вжив заходів для припинення побиття журналіста. На жаль, суд не підтримав нашу позицію.  Був винесений виправдувальний вирок, з чим ми категорично не згодні. На сьогодні внесена апеляція, яка ще не розглянута, тому ... цей вирок не переглянутий і не вступив у законну силу”.

У свою чергу журналісти відзначили, що при розслідуванні цих справ діє «кругова порука».

«Справу розпочали ще у 2014 році, ми надали купу відео, доказів, проте досі ніхто не покараний», - підкреслив  відеооператор Станіслав Кухарчук, який постраждав під час масового побиття майданівців.

На це  Овчаренко відповів, що ці справи за «надуманими причинами» поверталися по 3-4 рази. Тому потрібно вже поцікавитися у суддів, чому так відбувається.