На Харківщині затримали банду викрадачів людей

Фото

Міжрегіональне злочинне угруповання, що спеціалізувалося на викраденні людей, ліквідувала на Харківщині Служба безпеки України спільно з поліцією.

Про це йдеться у повідомленні СБУ у Facebook. 

"До банди входило троє мешканців з Харківської та Київської областей віком від 30 до 60 років, один з них раніше був неодноразово засуджений", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію, що днями на околиці обласного центру зловмисники викрали місцевого підприємця, який у 2014 році переїхав з Луганська. Також стало відомо, що бандити погрозами та побиттям намагаються заволодіти чотирма авто жертви та його квартирою в окупованому Луганську.

Оперативники спецслужби 7 лютого затримали членів банди у селищі Пісочин під час спроби заволодіння одним з автомобілів потерпілого. Викрадений підприємець, який був у машині зловмисників у кайданках, звільнений.

Планується відкриття кримінального провадження за ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці також перевіряють можливу причетність членів угруповання до скоєння інших насильницьких та майнових злочинів.