Суд продовжив розгляд справи про усунення мера Сєвєродонецька

Донецький апеляційний суд скасував ухвалу Північнодонецького міського суду стосовно призупинення справи щодо поновлення Валентина Казакова на посаді Північнодонецького міського голови і повернув справу до суду для продовження її судового розгляду.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат Казакова Ігор Слєсарєв.

"Апеляційний суд так і не зрозумів, чим керувався суд у Сєвєродонецьку. Візьмемо найпростіше. Коли північнодонецький суддя приймав своє рішення, йому не треба було чекати рішення іншого суду у кримінальній справі, в якій фігурує Казаков. Згідно із законом суд перевіряє законність рішення на момент його прийняття, без урахування подій, які можуть трапитись в майбутньому", - пояснив судову колізію Слєсарєв.

Як вже повідомлялося, більшість в Сєвєродонецькій міській раді на чолі з "Опозиційним блоком" тричі відправляла у відставку законно обраного міського голову. Останній раз це сталося 16 грудня минулого року.

Двічі Казаков без особливих проблем вигравав у своїх опонентів суди, але 3 січня цього року суддя вирішив відкласти розгляд справи до ухвалення рішення по суті кримінальної справи, в якій фігурує напіввідставний мер.

Валентин Казаков і його адвокат не погодилися із затягуванням процесу і звернулися до Донецького апеляційного суду. Суд з їхніми аргументами погодився.