На Черкащині без тепла залишилися близько п'яти тисяч осіб

Відео

У Монастирищі Черкаської області через руйнування 60 метрів верхньої частини труби газової котельні, яке сталося минулої ночі, без теплопостачання залишилось близько 5 тис. осіб.

Про це повідомляє  ДСНС.

"29 січня о 00:10 в місті Монастирище сталось руйнування димової труби газової котельні КП “Теплокомуненерго” яка належить Монастирищенській міській раді. Труба висотою 80 метрів побудована в 1980 році... зруйновано 60 метрів її верхньої частини. Внаслідок події без теплопостачання залишилось близько 2000 абонентів (орієнтовно 5000 осіб з 13100 осіб, які мешкають у районному центрі). Встановлено, що будівля котельні не ушкоджена, загиблих та травмованих внаслідок події немає", - зазначається в повідомленні.

На розбиранні конструкцій на місці надзвичайної події працюють 2 одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства. Головним завданням є очищення двох газовідводів і підключення котельні до димової труби, що залишилась. Водночас, вирішується питання щодо підключення котельні до резервної димової труби, яка знаходиться на відстані 40 метрів від місця події.

Вранці у районній державній адміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для ліквідації наслідків аварії створено відповідний штаб, до якого залучені представники усіх аварійних служб та відомчих організацій.