Поліція відкрила справу через вибух у Сумах

За фактом вибуху будинкового газопроводу у сумській багатоповерхівці відкрито кримінальне провадження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"У четвер, 26 січня 2017 року, близько 22 год. 20 хв. із зовнішнього боку дев’ятиповерхового будинку по вулиці Холодногірська, 33/1 в місті Суми вибухнув газопровід. Вказані відомості 27 січня 2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом) КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено групі слідчих Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області. Процесуальне керівництво здійснює група прокурорів Сумської місцевої прокуратури", - зазначила Науменко.

За її словами, на місце події невідкладно виїхало керівництво Сумської місцевої прокуратури, Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області, слідчі, оперативні співробітники, інспектор-криміналіст, спеціалісти управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Сумській області.

"Встановлено, що вдень саме в цьому місці працівниками Приватного акціонерного товариства «Сумигаз» проводились роботи зі встановлення вузла обліку газу, зокрема обладнано вузол металевим захисним щитом для газового лічильника. Газ до вказаного вузла не подавався. У ході огляду місця події та прибудинкової території виявлено чеку та металеві осколки. Постраждалі від наслідків вибуху відсутні. Будинок та його конструкції не пошкоджені. Попередня версія – причиною вибуху став вибуховий пристрій”, - розповіла прес-секретар.

Наразі вживаються оперативно-розшукові заходи та здійснюються слідчо-процесуальні дії, спрямовані на встановлення обставин події, причетних осіб та фіксацію доказів вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Стан слідства перебуває на контролі прокурора Сумської області Віталія Матвійчука.