Сміттєва криза: Садовий подякував Гройсману за цінні поради

Міський голова Львова відзвітував про антисміттєві заходи, здійснені у місті після позачергового засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки, що відбулося напередодні.

Про це Андрій Садовий написав у Фейсбуці.

"Ситуація на ранок: протягом учорашнього дня очистили понад 90 переповнених майданчиків з ТПВ. На сьогодні з 1220 майданчиків переповнених залишається 302. Після вчорашньої комісії з надзвичайних ситуацій в області жодної додаткової можливості для вивезення наразі не з’явилось. Вивозимо там, де і раніше, використовуючи попередні домовленості в Львівській області та інших областях. Чекаємо на підписання договорів з новими полігонами, які підготували та скерували ще вчора ввечері", - зазначив Садовий.

Львівський мер подякував "за цінні поради, які Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передавав мені через опублікований на YouTube відеодіалог з львівським губернатором. Це, безумовно, дуже цікавий стиль спілкування. Я принагідно запрошую главу уряду до Львова, аби особисто скоординувати дії державних структур по недопущенню екологічної кризи у Львові".

Садовий окреслив низку питань, які, на його думку, слід негайно вирішити на вищому рівні. Це "припинення блокади міста. І не лише на 7 днів, як учора пообіцяв губернатор, а в принципі. Протиаварійні та стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Суд за зверненням Генпрокуратури заборонив місту там будь-які роботи. Їх, на сьогодні, може робити лише ДСНС. Розблокування процесу по кредиту Європейського інвестиційного банку для будівництва сміттєпереробного комплексу. 3 лютого буде рік (!) з часу підписання угоди".

Як повідомлялося, чотири полігони області протягом тижня прийматимуть відходи зі Львова, щоб очистити переповнені сміттєві контейнери міста.