Харківський міст у Сумах став місцем єднання Сходу і Заходу

У День Соборності у Сумах сотні людей утворили "ланцюг єдності", який зімкнувся на Харківському мосту через Псел – річку, що ділить місто на східну і західну частину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представників влади, громадських організацій, національних меншин, духовенства та громадськості двома колонами, які очолювали дівчина та юнак у національних костюмах, вирушили назустріч одна одній о 12 годині від символу Сум Альтанки із західної частини міста та ТЦ „Мануфактура” - зі східної. Посеред мосту, скандуючи "Слава Україні!”, вони з’єдналися, тримаючи у руках 12-метровий державний прапор.

Увінчало акцію виконання гімну України.

Розпочався ж День Соборності у Сумах з покладання квітів до могил загиблих за цілісність та незалежність України та поховань учасників АТО на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря.

Після цього відбувся мітинг і покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, де поруч вперше відбулася презентація арт-проекту "Місто-мрія”. В його рамках сумчани-активісти з ініціативи учнів архітектурної школи побудували снігове містечко.

На честь свята за маршрутом вулиця Воскресенська – вулиця Соборна – Харківський міст пройшла хресна хода духовенства та вірян УПЦ КП, яка стартувала від Свято-Воскресенського кафедрального собору.

Цього дня всіх бажаючих на благодійний концерт «Єднаймося, люба родино!» запросила Сумська обласна філармонія.

Святкування продовжиться о 16.00 у сквері Т. Шевченка загальнообласним флешмобом «Вогні Соборності єднають Україну», учасники якого викладуть із запалених свічок карту України.