Пам'ятник героям АТО у Харкові має бути один як символ єднання - Світлична

Пам'ятник Героям АТО у Харкові, з приводу якого сперечаються ветерани АТО й активісти, які пропонують свої варіанти, має бути один як символ єднання.

Так сказала журналістам з приводу суперечок голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пам'ятник Героям АТО має бути один. Він не повинен вносити розбрат. Громадськість має прийняти точку зору більшості й об'єднатися навколо одного єдиного символу, який має відповідати технологічним і технічним нормам і параметрам. Сьогодні вже затверджено один проект, який знаходиться в доопрацюванні. Якщо потрібна буде моя участь у переговорному процесі, я готова зібрати громадськість", -  зазначила Світлична.

За її словами, з приводу проектів пам'ятника підписано два меморандуми: з учасниками АТО і представниками Євромайдану: "Ці домовленості передбачають створення двох пам'ятників, кращий з них визначить комісія".

Як повідомляв раніше Укрінформ, навесні 2016 року в Харкові учасники боїв за Донецький аеропорт заклали капсулу із зверненням до майбутнього покоління на місці майбутнього меморіалу воїнам АТО на площі Захисників України (колиш. - пл.Повстання) по сусідству з Національною академією Нацгвардії України.

Восени 2016 року Союз ветеранів АТО провів офіційний конкурс проектів пам'ятника героям АТО, де переміг проект відомого скульптора-земляка Олександра Ридного. Але волонтери, ветерани і рідні загиблих бійців не схвалили проект. У результаті активісти організували свій конкурс і мають намір передати журі найкращі проекти.