Майже всіх "олевських стрільців" затримали, імена решти - відомі поліції

Поліція затримала майже всіх учасників стрілянини в Олевську на Житомирщині, правоохоронцям вдалося ідентифікувати всіх учасників конфлікту.

Про це Dt.ua повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Встановлені особи всіх учасників інциденту, більшість з яких - затримані. Вилучено частину зброї. Проводяться оперативно-слідчі заходи із встановлення місцезнаходження інших причетних. Також проводяться всі необхідні експертизи, в тому числі балістична експертиза ДНК, для встановлення безпосередніх учасників інциденту", - уточнив він.

Шкіряк нагадав, що стрілянина біля одного з нічних закладів Олевська сталася внаслідок "кримінальних розборок" між місцевими жителями і приїжджими із Львівщини.

"Конфлікт між двома групами осіб виник на побутовому ґрунті, але не виключено, що обидва угруповання мали відношення до незаконного видобутку бурштину", - уточнив радник міністра.

За його словами, ситуація знаходиться на контролі у керівника ГУ Нацполіції у Житомирській області В'ячеслава Печененко. Обстановку в місті стабілізували, місцеві правоохоронні структури посилені додатковими підрозділами Нацполіції та Нацгвардії.

Злочини кваліфіковані за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в ніч на 16 січня Олевську Житомирської області сталася збройна сутичка між кількома десятками людей – жителями Олевського району та львів'янами. В результаті стрілянини одну людину вбили, шестеро отримали поранення.