У Олевську зібрався мітинг: вимагають об'єктивного розслідування стрілянини

На центральній площі міста Олевська, що на Житомирщині, вдень 16 січня зібралися близько трьохсот місцевих жителів, які вимагають у правоохоронців провести справедливе розслідування нічної стрілянини, внаслідок якої семеро людей отримали поранення та одна загинула, і навести лад у районі загалом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук, який брав участь у мітингу.

«Зібралося до 300 людей – це жителі міста Олевська та району, які висловлювали своє невдоволення стосовно подій, які відбуваються в Олевську, зокрема останні два роки: пограбування, розбої, залякування людей, які здійснювалися приїжджим криміналітетом. Як бачимо, вчорашні події – тому доказ. Люди вимагають побороти злочинність, гарантувати безпеку олевчанам, навести лад у районі і створити безпекові пункти в Олевську. Те, що сталося вчора, як то кажуть, накипіло. І головне, треба наголосити, що стрілянину організували не місцеві бандити.

За його словами, мітингувальники попереджають, що у гіршому випадку готові перекрити міжнародну автодорогу Київ-Коваль-Ягодин («Вашкавка»).

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка, 16 січня, в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і парковки, а також кинули у натовп гранату. Поліція розпочала кримінальне провадження щодо нічної події у місті Олевську Житомирської області, де на центральній площі виникла сутичка із застосуванням зброї, внаслідок чого шестеро поранені, один загинув.