На Львівщині негода залишила без світла 20 населених пунктів

На Львівщині внаслідок несприятливих погодних умов сталося знеструмлення 20 населених пунктів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«На Львівщині з 15 на 16 січня внаслідок несприятливих погодних умов (невеликий мокрий сніг, обледеніння), через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 20 населених пунктів. До відновлення електропостачання населених пунктів залучені бригади обленерго. Наразі розгорнуто 3 996 пунктів обігріву, у тому числі від ДСНС - 100. Всього надано допомогу 37 505 особам (за добу - 778 осіб)», - йдеться у повідомленні.

На дорогах державного, регіонального значення заторів не зафіксовано. Звернень громадян, які отримали обмороження в заторах, не зафіксовано.

Для забезпечення проїзду, розчищення автодоріг та надання допомоги в буксируванні автотранспорту зі снігових заметів на території України було залучено 778 одиниць техніки та 1 378 чоловік, з яких від ДСНС - 39 одиниць техніки та 140 чоловік особового складу.

Підрозділами ДСНС України з 4 січня вивільнено зі снігових заметів 2 736 автомобілі (за добу - 43 автомобілі), в яких перебувало 6 208 осіб (за добу - 92 особи).

Крім того, зазначається, що 16 січня в Україні без істотних опадів, лише у східних областях невеликий мокрий сніг, подекуди з дощем. На дорогах місцями ожеледиця. Температура 1-6 градусів морозу, у східних областях та Приазов'ї - близько 0 градусів. На Київщині без істотних  опадів. На дорогах місцями ожеледиця.  Температура  по області 1-6 градусів, у Києві 1-3 градуси морозу.