До окупованого Луганська поновили подачу води - після сплати 6 мільйонів боргу

Компанія "Луганське енергетичне об'єднання" знову подає електроенергію на Попаснянський водоканал, тож у тимчасово непідконтрольний Україні Луганськ і його околиці постачатиметься вода.

Про це повідомив гендиректор компанії "Луганське енергетичне об’єднання" Володимир Грицай в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Прозвучала інформація, що Попаснянський водоканал отримав перший транш коштів у сумі 10,5 млн грн, ми на своїх рахунках побачили близько 6 млн грн, тому було прийняте рішення щодо відновлення постачання Петрівського водозабору", - зазначив він.

При цьому Грицай зауважив, що на сьогодні борг Попаснянського району, навіть з урахування того траншу, який пройшов, залишається на рівні 123-124 млн грн за спожиту електроенергію. "Після 10 січня це питання буде вирішуватися", - сказав він, зауваживши, що загалом ситуація з розрахунками у регіоні суттєво не змінилася.

Як повідомлялося, після майже року перемовин 6 січня 2017 року запрацював механізм розрахунків за водопостачання споживачам на окупованій частині території Луганської області. Комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал» було сплачено частину боргу у сумі 10,5 мільйонів гривень за водопостачання на тимчасово непідконтрольну уряду України частину території Луганської області.

У жовтні-листопаді Міжнародний комітет Червоного Хреста сплатив майже 700 тис. доларів, які КП «Попаснянський районний водоканал» заборгувало за спожиту електроенергію, постачаючи воду на непідконтрольну уряду частину області.