Порошенко передав донецьким прикордонникам обладнання, техніку та озброєння

Фото

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області оглянув спостережну вишку та взяв участь у запуску системи раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей «AEROS», яка розміщена в Маріуполі, а також передав прикордонникам легкоброньований катер UMC-1000, 16 одиниць броньованих автомобілів марки «ХАМЕР» та нове озброєння.

Відповідні сертифікати на техніку та обладнання він передав командирам підрозділів, повідомляє прес-служба Глави держави.

«На свято не прийнято з’являтися з порожніми руками.  Тому і зараз моряки-прикордонники отримали модернізований швидкісний патрульний броньований катер українського виробництва», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що ведеться робота по створенню комплексної системи охорони морських кордонів нашої держави та її морської економічної зони.

«Прикладом того, як просуваємося у розв’язанні цієї задачі, є оновлений пост технічного спостереження «Маріуполь». Він оснащений новітньою системою раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей.  Знаходимо будь-яку повітряну, надводну ціль. Треба і пловця знайдемо», - підкреслив Президент.

За його словами, система  «АЕРОС» - це спільна українсько-американська розробка, що виготовлена на одному із підприємств «Укроборонпрому».

«Два з половиною роки тому ми були абсолютно сліпі і не мали жодної інформації. Сьогодні звідси на відстані до 50 км у кожен бік ми точно контролюємо безпеку наших кордонів», - зазначив Порошенко і додав, що ця система раннього виявлення цілей унікальна тим, що «бачить» одразу повітря, воду, землю, здатна одночасно вести та визначати поведінку до двохсот цілей.

Він повідомив, що у подальшому планується виробити та встановити ще п’ять таких комплексів, які будуть інтегровані до єдиної державної інформсистеми виявлення та аналізу надводної і повітряної обстановки в акваторії Чорного й Азовського морів та в басейнах Дніпра і Дунаю.