МОУ перевіряє забезпечення евакуації на Світлодарській дузі

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що особовий склад в зоні АТО забезпечений транспортом для евакуації.

Про це Полторак сказав під час години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на запитання депутата Ігоря Лапіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні особовий склад, який виконує бойове завдання в зоні Антитерористичної операції, виходячи з наших можливостей, забезпечений транспортом для евакуації. В цьому році ми заключили контракт на 60 автомобілів, і також планували 40 в наступному», - сказав Полторак.

За його словами, при необхідному фінансуванні Міноборони готове збільшити кількість евакуаційного транспорту.

Також очільник оборонного відомства зазначив, що наразі проводиться службова перевірка стосовно ситуації з евакуацією, яка сталася на Світлодарській дузі.

Фото: Новое время

«Щодо порядку забезпечення евакуації на Світлодарській дузі, то сьогодні міністерська перевірка працює. За підсумками роботи я прийму рішення», - сказав Полторак.

Нагадаємо, в мережі Інтернет з'явилося відео звернення одного з волонтерів, який був присутній на Світлодарській дузі під час евакуації поранених після наступу бойовиків. За словами волонтера, поранених бійців вивозили своїми силами волонтери та небайдужі громадяни, оскільки спеціальна техніка була відсутня.