В Івано-Франківську відкрили стіну пам’яті героям Небесної сотні

В Івано-Франківську, на фасаді будівлі облдержадміністрації, відкрили та освятили стіну пам’яті героям Небесної сотні. Тут, на сталі, викарбувані їх імена.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головна ідея пам'ятника - це усвідомлення того, що змінилося в нас самих», - говорить автор пам’ятника Володимир Семків.

Після освячення стіни пам’яті героїв Небесної сотні представники влади, громадських організацій, учасники революції Гідності та АТО поклали тут квіти й лампадки. Мати героя Небесної Сотні Романа Гурика, Ірина, подякувала усім небайдужим за «пам'ять, на якій будується історія».

Роман Гурик – 19-річний студент Прикарпатського національного інституту імені Василя Стефаника, загинув 20 лютого від кулі снайпера у скроню на столичному Євромайдані. У своєму останньому дописі на сторінці у соцмережі Роман написав: «Зараз або ніколи. Всі на Грушевського, на смерть». Героя України Романа Гурика поховали у Меморіальному сквері Івано-Франківська, поряд із січовими стрільцями. На його честь в Івано-Франківську назвали вулицю, встановили пам’ятник і меморіальну стелу.

Під час революції Гідності загинули, крім Романа Гурика, також жителі Прикарпаття Сергій Дідич, Ігор Дмитрів, Ігор Ткачук, Богдан Калиняк,  Василь Шеремет, Михайло Костишин.