На Донеччині затримали бойовика-мінометника

Фото

У селищі Новотроїцьке Волноваського району на Донеччині затримано 25-річного чоловіка, який під час "служби" у "ДНР" обстрілював мирні населені пункти з важкої зброї.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

"Під час посилених оперативно-превентивних спецзаходів у селищі Новотроїцьке Волноваського району співробітники кримінальної поліції затримали 25-річного чоловіка, який з травня по серпень 2015 року «ніс службу» в лавах незаконного збройного формування "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Бойовик розповів правоохоронцям, що протягом п’яти місяців він жив на базі у с. Гольмовський м. Горлівка. Чотири рази був на бойових позиціях, де обстрілював зі 120-міліметрового міномета мирне населення.

Терористи видали чоловіку автоматичну зброю, форму та військове посвідчення фейкової "республіки". Спочатку платили по 7 тис. грн на місяць, а потім перестали. Тоді він залишив лави незаконного збройного формування і повернувся додому.

Наразі поліція вилучила речові докази, зокрема фотографії фігуранта з мінометом. Ведеться досудове розслідування.

Попередня кваліфікація інкримінованого молодику злочину - ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України, максимальне покарання якої передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.