Насіров призначив Марушевській заміну. Каже, вона на роботу не ходить

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров призначив Олексія Василенка виконувачем обов'язків керівника Одеської митниці ДФСУ.

Про це Насіров заявив у прямому ефірі одного з телеканалів.

"Це призначення пов'язане з тим, що Марушевська (керівник Одеської митниці, яка подала заяву про звільнення. - Ред.) перестала виходити на роботу. Для забезпечення безперебійної роботи митниці я видав наказ, щоб обов'язки керівника митниці виконував Олексій Василенко", - сказав голова ДФСУ.

Насіров додав, що у січні 2017 року буде оголошено відкритий конкурс на заміщення вакантної посади керівника Одеської митниці.

Голова ДФСУ також висловив незадоволення роботою екс-керівника Одеської митниці, яка "посіла 12 місце з виконання надходжень до бюджету".

Варто зазначити, що в.о. керівника Одеської митниці Василенко працює в системі ДФСУ з 1994 року. Розпочав службу інспектором митного поста "Азовсталь" Маріупольської митниці, пізніше очолив митницю у Вінниці, а в 2014 - в Черкасах. Останнім часом обіймав керівні посади в центральному апараті ДФСУ.

Як повідомлялося, керівник Одеської митниці Юлія Марушевська та її заступник Семен Кривонос подали заяви про звільнення з посад 14 листопада. Марушевська зазначила при цьому, що прийшла на цю посаду, щоб міняти країну, втілити ідеали Євромайдану. Але рік роботи був часом "постійної боротьби з системою, яка чинила опір реформам". За її словами, причина подачі заяви - "перешкоди, які створював керівник ДФСУ Роман Насіров при спробах проведення реформ".