На Донеччині заочно судитимуть танкіста терористів «ДНР»

У Донецькій області будуть заочно судити 32-річного чоловіка з Чернігівщини, який був танкістом у незаконному збройному формуванні «ДНР».

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецкой області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 32-річного чоловіка з Чернігівщини, який добровільно вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР», - сказано в повідомленні.

Під час слідства було встановлено, що з листопада 2014 року чоловік воював у складі так званого окремого танкового батальйону першого армійського корпусу «Міністерства оборони терористичної організації «ДНР». Його забезпечили військовою камуфльованою формою, вогнепальною зброєю та в подальшому призначили членом екіпажу танку.

У складі екіпажу танку бойовиків чоловік брав активну участь у бойових діях поблизу Донецького аеропорту, населених пунктів Зугрес, Шахтарськ, Старобешеве, Комсомольське, Іловайськ, Оленівка, а також у бойових діях поблизу міст Вуглегірськ та Дебальцеве. Крім того, неодноразово брав участь в захоплені в полон військовослужбовців Збройних сил України.

Під час участі в бойових діях проти українських військовослужбовців танкіст використовував позивний «Партизан».

Своїми умисними діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України. Обвинувальний акт щодо «Партизана» направлено до суду для заочного засудження.