У волинського чиновника-вимагателя вилучили $100 тисяч і €10 тисяч

У підозрюваного у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди посадовця на Волині вилучено близько 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області. 

"У підозрюваного у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди посадовця Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області у ході обшуку із банківської комірки сьогодні вилучено близько 100 тис доларів США та 10 тис євро", - йдеться в публікації.

Як відомо, на Волині викрито злочинну схему вимагання коштів із забудовників. Так, посадовець ДАБІ за попередньою змовою із юристом та спеціалістом-проектантом, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, налагодили корупційний механізм з систематичним вимаганням неправомірної вигоди від осіб, зацікавлених в отриманні дозвільних документів в сфері містобудівної діяльності.

Волинськими правоохоронцями задокументовано факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, значних сум коштів, від 1000 до 2500 доларів США, за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

У ході обшуку 11 листопада 2016 року в посадовця було вилучено понад 30 тис доларів США.

Триває досудове розслідування. Наразі підозрюваного відсторонено від займаної посади. Прокуратура також домагатиметься взяття його під варту.