«Голова держкомітету статистики ЛНР» може сісти на 15 років

На Луганщині судитимуть голову так званого «державного комітету статистики» терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області. 

"Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно голови так званого «державного комітету статистики ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Оскільки жінка переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно неї здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, що у лютому 2015 року громадянка України ініціювала та надала згоду на призначення її на посаду голови так званого «державного комітету статистика ЛНР» та нині бере активну участь у діяльності структурного підрозділу вказаної терористичної організації.

У вересні 2015 року їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.