Суд залишив Штепу в СІЗО ще на два місяці

Червонозаводський райсуд Харкова залишив у СІЗО ще на два місяці екс-мера Слов'янська Нелю Штепу, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд продовжив Штепі перебування у СІЗО ще на 2 місяці, тобто, до 26 грудня", - зазначили в суді.

Наступне засідання, сказали в суді, відбудеться 23 листопада об 11:00.

Водночас, стало відомо, більш як 10 активістів, які прийшли до суду через побоювання, що Штепу випустять на волю, вимагали для неї довічного ув’язнення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25 жовтня засідання Червонозаводського райсуду Харкова по суті справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли через звільнення судді.

29 лютого на підготовчому засіданні суду з розгляду заново справи Штепи у зв'язку із заміною ряду суддів, обвинувачена вимагала допитати більш як сорок свідків, починаючи з Президента Петра Порошенка, в чому суд їй відмовив.

31 серпня екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута як свідок захисту в режимі відеоконференції підтвердив, що рекомендував Штепі спілкуватися з бойовиками, "щоб запобігти кровопролиттю в Слов'янську".

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна ввійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув’язнення.