Губернатор Миколаївщини більше не дозволить форумів «Українського вибору»

Голова  Миколаївської ОДА пообіцяв більше не допустити «сепаратиських форумів» на Миколаївщині.

Так прокоментував сьогоднішні події з «Південним форумом», організованим у приміщенні ОДА прихильниками «Українського вибору» Віктора Медведчука губернатор Миколаївщини Олексій Савченко.

«Щодо сьогоднішнього інциденту у приміщені обласної ради: доки я працюю в ОДА – на Миколаївщині сепаратистам не буде місця! Не для цього ми виходили на Майдан, не для цього ми воювали», - сказав Савченко.

За його словами, господарем приміщення, де знаходиться ОДА, є обласна рада. До голови облради Вікторії Москаленко напередодні надійшов лист з проханням про проведення форуму у їдальні, але вона відмовила.

Наразі залишається незрозумілим, чому прихильники «Українського вибору» все-таки зібралися, і хто їх туди пропустив. За однією з версій, оскільки вхід до цього закладу вільний, то на людей, які проходили повз охорону, ніхто не звернув уваги.

Як уже повідомляв Укрінформ, вранці 26 жовтня у Миколаєві активісти з ВО «Свобода», ГК «Азов» та ГО "Правий сектор" намагалися прорватися до їдальні, яка знаходиться в приміщенні ОДА, де зібралися учасники «Південного форуму», організованого прихильниками «Українського вибору» Віктора Медведчука. Між двома групами людей став кордон поліції в повній амуніції і зі зброєю.

Поліція не допустила сутичок. Все закінчилося словесною перепалкою. Форум також зірвався.