На пункті пропуску «Мар'їнка» застрягли 450 автівок

Сьогодні зранку найбільші черги для перетину лінії розмежування утворилися на КПВВ «Мар'їнка», де на в'їзд очікувало 250, а на виїзд 200 автомобілів.

Про це у суботу повідомляє Державна прикордонна служба.

"Пасажиро-транспортний потік через контрольні пункти в'їзду-виїзду, що на лінії розмежування в зоні проведення АТО, залишається інтенсивним. Так, сьогодні вранці у КПВВ, на в’їзд та виїзд, знаходилася така кількість транспортних засобів: "Майорське" – 150/50; "Мар’їнка" –250/200; "Новотроїцьке" – 20/5; «Гнутове» – 170/110", - йдеться у повідомленні.

Загалом протягом минулої доби контрольні пункти в’їзду-виїзду перетнули 23 тисячі осіб та 3,8 тисяч транспортних засобів.

У ДПСУ додали, що прикордонники, які несуть службу на лінії розмежування, продовжують виконувати завдання щодо недопущення перевезення товарів, які переміщуються з порушеннями.

"Так, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду "Майорське" та "Гнутове" прикордонники Краматорського та Донецького загонів спільно з працівниками фіскальної служби виявили два автомобілі, якими до неконтрольованої території перевозили товари на загальну суму понад 60 тисяч гривень з порушенням правил переміщення вантажів. Транспортні засоби з товарами передано взаємодіючим підрозділам", - зазначили у відомстві.

Крім того, через контрольний пункт в’їзду-виїзду "Новотроїцьке" прослідували 5 вантажних автівок від місії міжнародного комітету Червоного Хреста. Вони прямували до Донецька з гуманітарним вантажем медичного обладнання загальною вагою 80 тонн.