На Одещині виявили шість цехів, де нелегали шили abibas

Фото, відео

На Одещині поліція виявила 6 нелегальних цехів з пошиття одягу та сумок під брендами відомих торгових марок.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України.

«Поліцейські встановили, що на підпільному виробництві працювали 26 громадян однієї з країн Азії. Частина іноземців потрапили на територію України нелегально, а інші перебувають з порушеннями міграційного законодавства. Проживали «робітники» в тих місцях, де й працювали. Під час обшуків вилучено близько 40 швейних станків, інше обладнання для виробництва одягу, готова продукція. Серед вилученого, зокрема, зимові чоловічі та дитячі куртки, чоловічій та жіночій спортивний одяг, сумки», - йдеться у повідомленні.

Крім того, оперативники виявили кліше відомих брендів, які використовувалися для підробки «фірмового найменування», а також лекала і значну кількість сировини для виготовлення продукції.

Загалом тільки готової продукції у підпільних цехах виявлено на суму близько мільйона гривень. Вартість вилученого обладнання для виготовлення  контрафактного товару склала понад 20 тисяч доларів США.

У помешканні одного з власників підпільного цеху під час обшуку вилучено паспорти нелегалів. Чоловік зберігав документи у себе для примусового утримання і впливу на робітників.

Виявлені іноземці передані до Головного управління Державної міграційної служби  в Одеській області для вирішення питання щодо поміщення їх до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Також вирішуватиметься питання щодо їх можливого подальшого видворення.