Вінничанка сіла на сім років за викрадення 15 кіло ювелірки

Вінничанку, яка викрала 15 кг ювелірних виробів під час роботи у профільній компанії, засудили на 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Вінницької області/

«Сорокасемирічна жінка працювала менеджером зі збуту у відомій вінницькій ювелірній компанії. За накладною вона отримала понад 45 кілограмів браслетів, кольє, перснів та інших золотих і срібних виробів. Третину коштовностей спритниця привласнила, решту – повернула. Відтак заподіяла підприємству більше 2,5 мільйонів гривень матеріальної шкоди», - йдеться у повідомленні.

Суд першої інстанції жінку визнав винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і засудив  її до 7 років ув’язнення.  До того ж крадійка 2 роки не матиме права обіймати посади чи займатись діяльністю, пов’язаною з обліком та розпорядженням товарно-матеріальними цінностями.

З рішенням місцевого суду не погодилися ні сторона обвинувачення, ні заарештована. Прокурор у своїй апеляційній скарзі виступав за більш суворе покарання – 10 років. Обвинувачена ж просила вирок скасувати, бо вважає себе невинуватою. Однак колегія суддів апеляційного суду детально розібралася в обставинах справи та відхилила обидві апеляційні скарги.

Вирок набув чинності, і жінка проведе 7 років за гратами.

Фото: armenpress.am