На Харківщині смертельна горілка забрала життя ще трьох людей

На Харківщині зареєстрували ще три випадки отруєння громадян фальсифікованим алкоголем.

Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із посиланням на оперативні дані головного управління в області.

"У Харківській області станом на 9:00 6 жовтня кількість постраждалих від отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем збільшилась на 3 особи", - зазначається у повідомленні.

Як уточнили у відомстві, нові випадки отруєння зафіксовані у Харківському районі: у с. Високий постраждала одна людина, дві - у м. Мерефа.

Таким чином, загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю на Харківщині становила 85, причому 38 мешканців області померло. За даними судово-медичної експертизи, у 26 померлих в організмі виявлено метиловий спирт.

В інших областях, де також були випадки отруєння фальсифікованим алкоголем, нових потерпілих не зареєстровано. Зокрема, сумарна кількість випадків отруєнь у Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях становить 19, з них 13 завершились летально.

Загалом у країні станом на 9 годину четверга, 6 жовтня, зареєстровано 104 випадки отруєнь фальсифікованим алкоголем, із них 51 завершився летально, інформує Держспоживслужба.