Чиновник ФДМУ на Прикарпатті оцінив "послугу" в $150 тисяч

Фото

Прокуратура спільно з СБУ викрила посадовця регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області під час одержання хабара за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщеннь ДП "Коломийська паперова фабрика".

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ  Генеральної прокуратури України.

«У вівторок, 4 жовтня 2016 року, військовою прокуратурою Західного регіону України спільно з прокуратурою Івано-Франківської області, за оперативної підтримки відділу "К" Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області, в рамках кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, задокументовано факт вимагання начальником регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів США», - йдеться у повідомленні.

Вказану суму він вимагав за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщеннь ДП "Коломийська паперова фабрика" під час їх приватизації.

Під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 20 тис доларів США через посередника. Вказану особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.