Луцька міськрада вимагає від Генпрокурора звільнити Матіоса

Депутати Луцької міської ради на пленарному засіданні 13-ї сесії ухвалили звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка щодо звільнення його заступника - головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це Укрінформу повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.

«Звертаємося до Вас із вимогою негайно звільнити заступника Генерального прокурора  - головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Персона прокурора Анатолія Матіоса викликає в суспільстві великий негативний резонанс. Адже чиновник, злет кар'єри якого припав на часи правління Януковича та кривавих подій на Майдані, і досі залишається на керівній посаді», - йдеться у зверненні, текст якого має Укрінформ.

На думку депутатів, робота військового прокурора Анатолія Матіоса характеризується бездіяльністю у розслідуванні важливих резонансних справ. Зокрема, йдеться про розслідування катастрофи літака Іл-76 під Луганськом, невдалих військових операцій в Іловайську, Амвросіївці, Дебальцевому, контрабанду в зоні АТО тощо. 

«Військова прокуратура України на чолі з прокурором Анатолієм Матіосом під суд привела 51-шу механізовану бригаду і відкрила проти військових кримінальне провадження. Солдатів 51-ої бригади і досі судять кожного як окрему бойову одиницю. Триває безпрецедентна дискредитація і безпідставний тиск на українських бійців», - наголошується у зверненні.

Депутати впевнені, що дії військової прокуратури підривають авторитет армії, негативно впливають на обороноспроможність України та грають на руку незаконним збройним формуванням на території Донецької та Луганської областей.

Не обійшли депутати і тему статків прокурора, які «не відповідають офіційним доходам Анатолія Матіоса та його родини і пояснити джерела надходження яких прокурор не зміг».

Проект рішення був підготовлений та внесений депутатською фракцією політичної партії «Громадський рух «Народний контроль».