На Сумщині судитимуть вбивцю відомої біатлоністки

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка, який обвинувачується у вбивстві відомої спортсменки, дворазової призерки чемпіонату світу з біатлону Олени Демиденко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"28-річну Олену Демиденко було вбито у Глухові Сумської області в червні 2013 року. Закривавлене тіло спортсменки знайшли на порозі власного будинку. На тілі нарахували 16 ножових поранень. У вбивстві дворазової призерки чемпіонату світу підозрювався співмешканець спортсменки, у якого в минулому вже була судимість за вбивство. Він був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу", - розповіла Науменко.

За її словами, через деякий час правоохоронці встановили, що чоловік дійсно переховується на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на екстрадицію підозрюваного та наприкінці серпня його було етаповано в Україну.

Чоловік звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України: умисному протиправному заподіянні смерті, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.