На Вінниччині судитимуть рецидивістів, які закатували пенсіонера

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох зловмисників, які холоднокровно закатували 79-річного пенсіонера під час пограбування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства жителя с. Жерденівка Гайсинського району, тіло якого було виявлено за його місцем проживання з численними рубленими ранами грудної клітини та слідами катування. Вбивцями пенсіонера виявилися чоловік та жінка віком 25 і 24 роки»,- йдеться у повідомленні.

Як встановлено під час здійснення досудового розслідування, пара нападників раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, щоправда, за вчинення майнових злочинів.

Вказані особи пішли на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з метою заволодіння цінностями потерпілого, яких у будинку не знайшли. Забрали з домоволодіння лише дві бензопили та старенький велосипед.

Наразі процесуальним керівником у провадженні, обвинувальний акт відносно вказаних осіб направлено до суду за ознаками злочинів, передбачених п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, - умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів  за попередньою змовою групою осіб та розбій із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Судового розгляду зловмисники очікують під вартою.