Бойовики "перекидають" розвідників і посилюють передову – ГУР

На тимчасово окупованих територіях сходу України російськими окупаційними військами проведено ротацію та посилені передові позиції на чотирьох напрямках - Сєверодонецькому, Слов'янському, Донецькому та Маріупольському.  

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Сєверодонецький. У районах н. п. Хороше, Сміле, Степове підрозділи 1 мотострілецького батальйону замінені на підрозділи 2 мотострілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що на Слов'янському напрямку бойовики провели ротацію підрозділів розвідувальної роти: "Слов'янський. У смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ проведено ротацію підрозділів розвідувальної роти з'єднання".

Щодо Донецького та Маріупольського напрямків, то тут, за інформацією ГУР, запланована ротація підрозділів окремого зенітно-ракетного дивізіону та 2 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку.

"Донецький, Маріупольський. 27 вересня ц.р. у районах м. Донецьк та н. п. Октябрьск запланована ротація підрозділів окремого зенітно-ракетного дивізіону (Донецьк) та 2 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ відповідно", - повідомляє ГУР. 

Як пояснює пре-служба ГУР, за минулу добу основні зусилля противника зосереджувались на ротації та посиленні підрозділів, їх доукомплектуванні та інженерному обладнанні передових позицій.