Москаль скаржиться, що Закарпаттю знову не дають грошей на дороги

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що Закарпаттю за проектом Державного бюджету-2017 не виділили грошей на ремонт доріг, і звернувся до голови Верховної Ради за поясненнями.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті губернатора.

"Закарпаттю за цим розподілом взагалі нічого не передбачено. Хоча наша область єдина в Україні межує з чотирма країнами Євросоюзу, ми роками не можемо добитися виділення коштів на розбудову прикордонної інфраструктури", - поскаржився голова ОДА.

Москаль нарікає, що у проекті розподілу видатків Державного бюджету України на 2017 рік Львівщині, на відміну від Закарпаття, передбачено 250 млн на покращення доріг загального користування і понад 47 млн - на розбудову дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні.

Він також наголошує, що Закарпаття не включили і в минулорічний закон щодо фінансового забезпечення реконструкції автодоріг за рахунок перевиконання планових надходжень митницями.

"Наша область виглядає якимось бідним родичем, якого постійно обділяють за вечерею. Я звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням пояснити причини такого ставлення до Закарпаття і врахувати потреби області при прийнятті Держбюджету на 2017 рік", - зазначив Москаль.