У Житомирі присудили штраф за напад на журналістів

У Житомирі журналісти виграли суд у власниці готельно-оздоровчого комплексу «Волна», котра у жовтні минулого року намагалася перешкодити їх професійній діяльності.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в Богунському районному суді міста Житомира, Євгенію Волинець визнали винною у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 171 та частиною 1 статті 347-1 Кримінального кодексу. Їй призначено покарання у вигляді штрафів - 50 і 55 неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно.

"Згідно з частиною 1 статті 70 КК України, за сукупністю злочинів визначити остаточне покарання шляхом часткового складення призначених покарань у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян у сумі 1700 грн. Стягнути на користь держави з Волинець Є.Д. процесуальні витрати за залучення експерта в сумі 491 грн 4 коп.", - йдеться у вироку.

При цьому вирок може бути оскаржений в апеляційному суді Житомирської області протягом 30-ти днів із дня його проголошення.

Журналісти звернулися до суду після того, як Волинець 29 жовтня 2015 року перешкоджала діяльності працівників місцевих інтернет-порталів "Житомир.info" та "Житомир.today", а також телеканалу СК1, які здійснювали фото- та відеозйомку пожежі, що сталася на території готельно-розважального комплексу "Волна". Невдоволена власниця закладу з брудною лайкою  накинулася на них, видираючи з рук апаратуру, відібрала мікрофони, а потім ще й наказала охоронцям відлупцювати журналістів.

Вже 29 жовтня вона публічно вибачилася перед журналістами, проте їй усе ж висунули обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу: ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і ст. 347 з позначкою 1 (Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів). Їхні санкції передбачали покарання від накладення штрафу до піврічного арешту, або обмеження волі строком до п'яти років.