Податківці викрили "зернову "схему в Одеському порту

Департамент боротьби з митними правопорушеннями Державної фіскальної служби викрив протиправну схему експорту з Одеського морського торговельного порту зернових.

Про це повідомляється на сайті Фіскальної служби.

"Департаментом боротьби з митними правопорушеннями ДФС спільно з оперативним управлінням ГУ ДФС у м. Києві викрито протиправну схему експорту з Одеського морського торговельного порту зернових та макухи соняшникової на підставі сфальсифікованих документів", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення заходів встановлено, що для митного оформлення цих товарів разом з митними деклараціями подавалися підроблені товаросупровідні документи, підписані від імені померлої на дату їх підписання особи - колишнього директора одного із товариств, факт смерті якого підтверджується відповідними компетентними органами.

Незаконні експортні зовнішньоекономічні операції на суму майже 15 млн грн припинено, а частину вантажу затримано. Здійснення таких оборудок могло призвести до несплати належних податків та неповернення до України валютного виторгу.