Геращенко: Мінські переговірники мають створити підгрупу щодо кордону

В рамках Тристороннього контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Сході України потрібно, окрім безпекової, політичної, гуманітарної та економічної підгруп, створити ще й підгрупу, яка займатиметься питанням тимчасово непідконтрольної Уряду ділянки кордону з РФ на Донбасі.

Про це заявила журналістам у Слов’янську народний депутат, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка разом з главами МЗС Франції, Німеччини та України прибули з поїздкою на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 38 тисяч членів незаконних збройних формувань, найманців з Росії зі зброєю воюють проти України. Для того, щоб цей безлад завершився потрібно, щоб ОБСЄ спочатку отримало доступ до кордону, але щоб і Україна отримала доступ до нашого кордону. Тому ми наполягаємо на створенні п’ятої підгрупи у Мінську, яка якраз буде дискутувати над питанням кордону", - заявила Геращенко.

За її словами, наразі на переговорах у Мінську тема кордону взагалі не обговорюється, оскільки російська сторона категорично проти.  "При слові "кордон" у росіян спадають штани", - заявила Ірина Геращенко.

Вона додала, що також українська сторона на засіданнях ТКГ наполягає на "активізації безпекового та гуманітарного аспекту".