На Луганщині відкриють філіал Інституту серця

Про відкриття філіалу Інституту серця МОЗ на підконтрольній українській владі території Луганщини домовились керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та генеральний директор ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я», головний кардіохірург МОЗ України Борис Тодуров.

Про це повідомляє Луганська обласна держадміністрація.

 «На підконтрольній Україні території Луганської області немає жодного кардіологічного відділення з ангіографією. Тому існує об’єктивна необхідність організувати кардіохірургію з ангіографом і можливістю стентування при гострому інфаркті. За європейськими стандартами на 250-300 тис. населення належить мати хоча б один ангіограф. На базі обласної лікарні зараз закінчується ремонт, і ми готові наступного місяця ставити ангіограф на основі партнерських відносин з обласною адміністрацією», – зазначив Тодуров.

Гендиректор Інституту серця акцентував також увагу на питанні підготовки фахівців. Його інститут готовий всіх спеціалістів брати на навчання до себе і готувати ангіографістів, анестезіологів, реаніматологів та перфузіологів.