Кремль перекидає на Донбас боєприпаси з «дурною славою» – розвідка

Два бійці зі складу російських окупаційних військ на території окупованого Донбасу отримали поранення від "самопідриву" мінометної міни, у якої закінчився термін придатності до бойового застосування. Такі міни були привезені на Донбас з Російської Федерації, яка використовує тимчасово окуповані території Сходу як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів.  

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"1 вересня ц.р. під час "самопідриву" мінометної міни із партії "непридатних" боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м. Кунгур, Пермський край), отримали поранення двоє мінометників мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у т.ч. старший навідник Пасіка Олександр Олександрович (25.12.1988р.н.)", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні також зазначається, що серед артилеристів 1 АК ЗС РФ "кунгурські" боєприпаси давно отримали дурну славу з огляду на те, що більше 30% снарядів та мін "відбраковуються" вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток спрацювання решти не перевищує 50%.

ГУР наголошує, що російське окупаційне командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів, у яких закінчився термін придатності до бойового застосування, що, зокрема,  призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ.