У Києві викрили озброєних зловмисників, які збували фальшиву валюту

Фото

У Києві співробітники прокуратури спільно з поліцейськими викрили групу зловмисників, які збували підроблену валюту.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"У Києві в рамках спільної операції працівників Київської місцевої прокуратури №8, ГУ СБУ у м. Києві та Київської області, відділу Управління захисту економіки у м. Києві ДЗЕ НПУ та СВ Святошинського райуправління поліції викрито організовану злочинну групу, яка налагодила збут незаконно виготовленої іноземної валюти на території України", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося в ході досудового слідства, своїм “клієнтам” зловмисники пропонували придбати партію підроблених євро та доларів США за 50% від її номінальної вартості.

Після узгодження з потенційним покупцем якості банкнот, їх номіналу та кількості, незаконно виготовлена валюта доправлялась у визначене місце, де і відбувався безпосередній збут.

Сьогодні в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 199 КК України, правоохоронці “на гарячому” під час передачі “покупцеві” підроблених долларів затримали 47-річну уродженку Маріуполя.

Під час обшуків, які були проведені за місцем проживання та регістрації, а також в автомобілях учасників злочинного угрупування, правоохоронці виявили та вилучили підроблені гроші, зброю та боєприпаси. Наразі зловмисницю затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування, в ході якого буде встановлено місце знаходження інших учасників угрупування та інших осіб, причетних до скоєння цього злочину, триває.