На Львівщині розшукують рецидивіста, що втік із колонії

Із Львівської виправної колонії втік рецидивіст, не досидівши двох років і двох місяців до звільнення.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків.

«Засуджений, який відбував 9-річний термін ув'язнення за хуліганство, завдання тяжких тілесних ушкоджень та вбивство, перебував у дільниці соціальної реабілітації поза межами лінії охорони. На такі дільниці засуджені потрапляють після того, які відсидять половину терміну у в'язниці і отримають позитивну характеристику. Засуджений займався внутрішніми ремонтами і доглядав теплиці. До кінця терміну ув’язнення йому залишилось два роки і два місяці, проте напередодні в`язень зник із виправної установи», - зазначив Демків.

За його словами, пошуком втікача займаються Нацполіція, СБУ, прокуратура та Національна гвардія. Встановлюється коло його знайомств, контакти, місця, де б він міг перебувати.

Як зазначив Демків, тепер утікач «заробив» собі додаткове покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років. При цьому суд врахує обставини втечі, можливе пособництво тощо.