Генштаб має план адекватної відповіді на ворожий наступ

Генштаб Збройних сил України має план адекватного реагування у відповідь на можливий наступ бойовиків.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Маючи таку інформацію (про можливий наступ бойовиків - ред.), ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб бути ефективними в нашому протистоянні з ворогом. Статистика свідчить, що напередодні зустрічі в мінському форматі бойовики збільшили кількість обстрілів територій, що перебувають під нашим контролем. Вогонь вони вели не тільки по наших опорних пунктах, а й по тих населених пунктах, які перебувають під контролем сил АТО. У дні зустрічей у Мінську кількість обстрілів зменшилася, але за інформацією від нашої розвідки, вона підтверджується, і ми маємо плани адекватного реагування. Ми готові протидіяти будь-яким агресивним діям нашого супротивника", - заявив Селезньов.

"Ми залишаємо за собою право адекватного реагування на будь-які агресивні прояви з боку бойовиків, аж до залучення відповідних сил і засобів", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про ознаки підготовки російсько-терористичних військ до бойових дій на Донецькому і Слов’янському напрямках. У ГУР також заявили, що в період з 4 по 8 серпня існує загроза активізації наступальних або рейдових дій з боку російсько-терористичних військ з метою розширення підконтрольних територій.

У розвідці також повідомили, що з Росії до окупованого Іловайська прибув залізничний ешелон з протитанковими та протипіхотними мінами, боєприпасами, медикаментами та обмундируванням.