У Києві п'яні напали на поліцейських

У Києві чоловіки напідпитку напали на співробітників поліції.

Про це повідомляє прес-служба столичного управління поліції.

Інцидент стався в понеділок біля ресторану на вулиці Ревуцького.

"Інспектор патрульної поліції повідомив, що він із напарником оформляв протокол на правопорушника за порушення Правил дорожнього руху. У цей час вони почули постріли біля ресторану навпроти і попрямували в зазначеному напрямку. Поліцейські побачили шістьох молодиків, які перебували в нетверезому стані, один із яких тримав у руці предмет, схожий на пістолет", - йдеться в повідомленні.

На вимогу правоохоронців покласти зброю на землю, молоді люди почали штовхати їх і нецензурно лаятися. На прохання дотримуватися дистанції чоловіки теж не відреагували, в результаті чого один зі співробітників поліції привів у готовність табельну вогнепальну зброю і зробив один попереджувальний постріл у повітря.

Це не зупинило правопорушників, які намагалися спровокувати поліцейських на бійку. Вгамувати чоловіків допоміг іще один патруль, який прибув із районного управління поліції. Були встановлені і затримані двоє найбільш активних чоловіків, які чинили опір працівникам поліції.

"Під час затримання 26-річного уродженця Тернопільської області та 34-річного киянина з місця події виявили та вилучили предмет, схожий на пістолет "ROHM RG 88". Зараз встановлено, що дозвільні документи на цю зброю взагалі відсутні. Вилучений предмет направлено на експертизу", - повідомили в поліції.

За фактом незаконних дій по відношенню до правоохоронців відкрито кримінальне провадження. Затриманим загрожує до двох років позбавлення волі.