Апеляційний суд залишив під вартою поліцейського, який вчинив смертельне ДТП

Апеляційний суд Харківської області не задовольнив клопотання захисту поліцейського, підозрюваного в здійсненні ДТП, де загинули дві людини, про зміну йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права на заставу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора  Харківської області Віта Дубовік.

"Апеляційний суд розглянув скарги захисту у справі про смертельне ДТП за участю патрульної машини. Рішення першої інстанції залишається без змін", - відзначила Дубовік.

Суд також не задовольнив клопотання народного депутата, який прибув на суд, від Народного фронту, екс-комбата батальйону Дніпро-1 Юрія Берези про намір узяти підозрюваного на поруки. За словами Берези, він не знайомий з підозрюваним, але вважає арешт як запобіжний захід занадто жорстким.

Сам підозрюваний на суді був відсутній. Його інтереси представляли троє адвокатів, які, зокрема, вимагали або замінити перебування підзахисного у СІЗО на домашній арешт, або відмінити запобіжний захід через "безпідставність підозри".

Біля суду відбулися відразу два пікети, що зібрали, в цілому, півсотні людей: одні пікетники вимагали звільнити поліцейського, інші - засудити його.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 липня близько 04.00 автомобіль Toyota Prius патрульної служби з перевищенням швидкості рухався вул. Сумською і на перехресті з вул. Динамівською зіткнувся з "Москвичем 2141". Після зіткнення Toyota змінила напрямок руху і зіткнулася з автомобілем Samand. В результаті аварії, на місці загинули молодята-пасажири "Москвича": 27-річний чоловік і 18-річна дівчина. Водій "Москвича", двоє патрульних, а також водій і пасажир іномарки госпіталізовані з травмами.

13 липня прокуратура Харківської області оголосила підозру у вчиненні злочину 22-річному лейтенантові поліції, який був за кермом патрульного автомобіля, за статтею, пов'язаною з порушенням правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей. Червонозаводський райсуд Харкова того ж дня відправив його до СІЗО на два місяці.