Довибори в Раду: поліція на Луганщині зафіксувала вже сім порушень

Із 133 виборчих дільниць по округу №114 на даний час не відкрилась лише одна дільниця - №59 (Біловодський район).

Про ситуацію по 114 виборчому округу станом на 11.30 у Фейсбуці розповіла начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

"До поліції надійшло 7 повідомлень про порушення виборчого законодавства. У Біловодському відділі поліції зареєстровано 4 повідомлення, у Новопсковському - 2, у Марківському – 1. До Біловодського відділу поліції надійшли повідомлення: від 46-річної жінки про те, що її немає в електронних списках членів комісії; про те, що із м. Старобільськ в напрямку смт. Біловодськ виїхали автобуси з невідомими особами; про те, що голова і заступник виборчої комісії перешкоджають виборчому процесу на одній з виборчих дільниць; про те, що на одній з виборчих дільниць в с. Семікозівка невідомі особи представилися новими членами комісії, документів, що підтверджують цей факт не надали", - зазначила Погукай.

Подібні ж повідомлення надійшли до Новопсковського відділу поліції. Зокрема надійшло повідомлення жінки про те, що на виборчій дільниці в с. Писарівка її не допускають до виборчого процесу, хоча за її словами вона – член виборчої комісії. Також надійшло повідомлення з місцевого органу прокуратури про те, що в мережі Інтернет викладені неправдиві відомості щодо смерті одного з кандидатів у народні депутати України по виборчому округу № 114.

До Марківського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що одна з виборчих дільниць у с. Тишковка закрита у зв’язку з виявленням виборчих бюлетенів без необхідної печаті виборчої комісії.

Працівники поліції негайно реагують на всі повідомлення, що стосуються правопорушень виборчого законодавства. За всіма фактами проводяться перевірки.