Колишнього «торнадівця» засудили до шести років

Новопсковським районним судом Луганської області визнано винним колишнього міліціонера роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» УМВС України в Луганській області.

Інформацію про судовий вердикт оприлюднила прес-служба обласної прокуратури.

«Суд визнав екс-міліціонера винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 127 (катування), ч.1 ст.152 (згвалтування, в тому числі неприродним способом), ч.1 ст.153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства) та ч.1 ст.263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років», - повідомила прес-служба.

У суді доведено, що у червні 2015 року обвинувачений, перебуваючи на території Новопсковського району Луганської області, катував, а потім погрожуючи гранатою, згвалтував, в тому числі неприродним способом, місцеву жительку.

Як відомо, рота патрульної служби міліції «Торнадо» була утворена з уламків батальону «Шахтарськ», що був розформований за систематичні порушення дисципліни та дії з ознаками криміналу.

17 червня минулого року військовий прокурор ГПУ Анатолій Матіос, перебуваючи в Сєверодонецьку, повідомив про затримання вісьмох бійців «Торнадо», включно з командиром роти Русланом Онищенком. Їх звинувачували у створенні сталого злочинного угруповання. Натомість самі «торнадівці» оголосили себе борцями з контрабандою на лінії розмежування вогню.