"Бурштинового" заступника облпрокурора заарештували. Застава - 9,5 млн

Суд заарештував заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика із правом внесення 9,5 млн грн застави.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Арештовано ще двох учасників бурштинової злочинної організації з правом внесення застави відповідно (заступника прокурора області 9,5 млн грн, двох інших- по 5 млн грн)", - написав Матіос.

Раніше сьогодні Голосіївський суд заарештував одного з підозрюваних в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області з правом внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня в Рівному співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили "бурштинову мафію" з чинних і колишніх правоохоронців. Були затримані керівники та учасники організованого угруповання, яке "очолювали" заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишні начальники районних відділів поліції. П'ятий організатор - місцевий мешканець, який контролював роботу бригад копачів бурштину, забезпечував його зберігання та накопичення. Операцією керували безпосередньо на місці голова СБУ Василь Грицак та Генеральний прокурор Юрій Луценко.