За операцію із захоплення бойовиків під Широкиним бійці отримають нагороди

Українських розвідників, які 27 червня захопили диверсійну групу під Широкиним, буде представлено до високих державних нагород.

Про це йдеться у коментарі Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у Facebook.

Також повідомляють подробиці операції. Як зазначається, 27 червня зведена група військовослужбовців 54 окремого розвідувального батальйону ЗСУ виконувала бойове завдання в районі населеного пункту Широкине, що на Маріупольському напрямку, де напередодні було помічено високу активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

"У ході виконання завдання військовослужбовцями Збройних сил України було виявлено диверсійно-розвідувальну групу противника у кількості до взводу особового складу, яка облаштовувала нові вогневі позиції та готувалась до проведення мінування місцевості. За рішенням командира, розвідувальна група чисельністю 8 військовослужбовців здійснила наліт на ворога, внаслідок чого двох бойовиків було знищено, а вісьмох - захоплено в полон", - повідомили у Генштабі.

Натомість сили АТО під час операції втрат в особовому складі, зброї та техніці не зазнали.

"Інформація, що взяті в полон бойовики виконували гуманітарну місію з розмінування, не відповідає дійсності, про що свідчать самі полонені, а також виявлені на місці вибухові пристрої, підготовлені до здійснення мінування", - наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що поряд з місцем події була виявлена інша ДРГ противника у складі 8 чоловік, серед яких був і снайпер. Сили АТО перехресним вогнем блокували виявлену ДРГ та завдали вогневого ураження. Щонайменше двох бойовиків цієї ДРГ було знищено.

"За успішне проведення операції, за рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України військовослужбовців розвідувальних підрозділів Збройних сил України представлено до високих державних нагород", - зазначається в повідомленні.