"Золотого" Романчука відпустили під заставу

Колишній перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук сьогодні, 22 червня, вийшов із камери Одеського СІЗО - за нього внесли заставу розміром 5,5 мільйона гривень.

Про це поінформувала речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стрекачова.

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційний суд Одеської області у середу розглянув скаргу Романчука про неправомірність ухвали суду першої інстанції щодо взяття його під варту за підозрою в корупційних діяннях і виніс постанову залишити скаргу без задоволення.

Згідно з ухвалою Приморського райсуду від 8 червня, підсудного Романчука було взято під варту на термін до 2 серпня 2016 року з правом внесення застави розміром у 5,5 мільйонів гривень.

За словами Головного прокурора Військової прокуратури України Анатолія Матіоса, розслідування справи про корупційні оборудки Романчука планується завершити за півтора місяця.

Матіос також повідомив, що у разі внесення застави буде перевірено законність походження цих коштів.

Нагадаємо, правоохоронці припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали 92 тис. дол. хабара за надання дозволу з видобутку вапняку. Під час обшуків у маєтку першого заступника знайшли валізу з 300 тис. дол. та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом.

Представник обвинувачення Михайло Верцімага заявив у суді, що підсудний Романчук підозрюється у причетності до вимагання та одержання неправомірної винагороди в особливо великих розмірах, а саме близько 90 тисяч доларів. Може впливати на свідків та спотворити документальні докази, якщо не буде перебувати під вартою.