Кривий Ріг «зневоднили» у 35-градусну спеку

ДТЕК «Дніпрообенерго» близько опівночі з 21 на 22 червня відключила подачу енергії на насосну станцію «Кривбаспромводопостачання», яка забезпечує водою весь Металургійний район Кривого Рогу.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу у Криворізькій міській раді, в зв'язку з відключенням води, влада терміново організовує поставку води в зазначені будинки і установи автотранспортом. Наразі створено запас води на дві доби.

На даний момент вода відсутня в 799 будинках Кривого Рогу, в яких проживає понад 100 тисяч криворіжців, в 18 школах, у 3 дитсадках і в 4 медичних установах.

У середу має відбутися сесія міськради, де депутати мають розглянути «водне» питання. На думку більшості депутатів, «відключення води, хай і за борги, у спеку, коли передають ще більше підвищення температури повітря – це злочин».

У мерії також додали, що зараз влада веде переговори з «Дніпрообленерго», щоб відновити подачу води.

Нагадаємо, ДТЕК «Дніпрообленерго» раніше попереджала, що з 16 червня через борги за спожиту електроенергію відключать «Кривбаспромводопостачання» та Аульський водовід, сумарний борг яких склав понад 500 млн грн.