Місія ОБСЄ підтвердила, що втратила на Донбасі ще один дрон

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила над Донбасом іще один безпілотник.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили зі штаб-квартири організації у Відні.

"О 18.16 за середньоєвропейським часом 2 червня СММ втратила зв'язок з безпілотним літальним апаратом далекого радіусу дії у момент, коли він летів на висоті 9 тис. футів в районі між підконтрольним "ДНР" селом Корсунь (31 км на північний схід від Донецька) і контрольованим "ДНР" населеним пунктом Шевченко (28 км на північний схід від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

У той момент, коли дрон летів за 12,5 км від села Корсунь на південнмй схід від лінії розмежування, зв'язок з ним був втрачений і перестав надходити відеосигнал. Через півгодини офіцер по зв'язках українських Збройних сил повідомив, що апарат зник з радарів у тій же точці, де його востаннє зафіксувала і СММ, зазначили у штаб-квартирі організації у Відні.

На момент надходження інформації в розпорядження Укрінформу повідомлялося, що представники СММ і Комісії з координації та контролю за припиненням вогню намагаються дістатися до місця падіння апарату і зібрати його залишки.

Зі штаб-квартири також поінформували, що 1 червня БПЛА СММ виявив зенітно-ракетний комплекс типу земля-повітря "Оса" і спарену зенітну установку ЗУ-23 в зоні безпеки в Корсуні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня над Горлівкою був збитий черговий дрон СММ.