На Вінниччині розслідують митно-акцизну аферу

На Вінниччині відкрито кримінальне провадження за незаконне зберігання 50 тисяч літрів нелегального спирту поблизу українсько-молдовського кордону. Збитки держави від несплати податків – 8 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні  прес-служби прокуратури Вінницької області, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Прокуратурою Вінницької області, за повідомленням обласного управління СБУ розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину за фактом незаконного зберігання підакцизних товарів в одному із зерноскладів, що розташований на території Могилів-Подільського району. Виявлено та вилучено 229 пластикових бочок зі спиртом загальним об’ємом понад 50 тисяч літрів та 28 прозорих поліетиленових мішків, в яких знаходились пластмасові ручки, що використовуються для упаковки алкогольних напоїв типу «BAG-IN-BOX», - йдеться у повідомленні.

Виявлений підпільний склад розташований у безпосередній близькості до державного кордону України з Республікою Молдова. Відтак, проведено огляд ділянки суміжної ділянки кордону.

За попереднім розрахунком силовиків, через несплату митних платежів та акцизного податку державі заподіяно збитків на 8 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 204 КК України, санкція якої передбачає відповідальність за незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів. Проведення досудового розслідування доручено здійснювати Головному управлінню Державної фіскальної служби області.